sirag de margele alb roz

Despre alaptare si coliere cu Andreea Laczko

Am avut ocazia sa o cunosc indirect pe Andreea Laczko, creatoarea colectiei de coliere statement “Guliere by Andreea Laczko” , mamica unei superbe fetite care de 4 ani ii “face si desface viata”, si nu in ultimul rand fondatoarea grupului “Alaptez si sunt mandra!”, un grup Facebook care sustine alaptarea.

Andreea a avut curtoazia de a impartasi cu noi din experienta ei in alaptare si de a vorbi despre creatia colierelor statement.

 

Care a fost declicul care te-a determinat sa creezi grupul “Alaptez si sunt mandra!”?

Declicul a fost momentul in care am realizat ca am nevoie sa fiu printre femei care au aceleasi dorinte si nevoi ca si mine. In viata de zi cu zi, nu am intalnit alte femei care sa alapteze. Ma simteam singura si neinteleasa, asa ca mi-am creat propria comunitate. Dorinta de a fi alaturi de mame ca mine a mers mana in mana cu nevoia de a ajuta alte femei sa nu treaca prin ce am trecut eu. Lupta cu sistemul, nepasarea fata de actul alaptarii, diminuarea importantei laptelui matern, toate m-au format sa fiu impotriva valului de “mamici moderne” si impotriva cadrelor medicale neinformate sau scolite in comunism.

Inceputul meu in ale alaptarii a fost anevoios si imi asum o mare parte din vina. Nu stiam ca nu vine tuturor natural, nu stiam ca spitalul va sta intre pieptul meu si copil, nu stiam ca imi vor obisnui copilul cu sticluta, nu stiam ca va trebui sa lupt ca sa aleaga sanul meu, nu stiam nimic despre pusee, salturi mentale, anxietate de separe, absolut NIMIC!

Salvarea mea a venit atunci cand am fost adaugata pe un grup pe care inca il numesc grupul-mama, si anume “Alapteaza!”. Am invatat de acolo sa ma sustrag din postura de victima a sistemului, sa imi asum greselile, sa devin autodidact si sa nu ACCEPT niciun bullshit de la oamenii cu care intru in contact. Stateam noptile si citeam toate postarile si raspunsurile; am devenit pasionata de subiect, mi se parea fascinant ce creaturi magnifice suntem noi ca femei si ce fiinte complexe ne sunt copiii.

Multumesc pe aceasta cale mamelor de acolo! Lor li se datoreaza de fapt grupul meu “Alaptez si sunt mandra!”. Multumesc si colegelor mele admin, fara de care nu m-as descurca cu aproape 6000 de membre. Manu, Monica, Madalina si Raluca, voi impreuna cu voluntarele noastre, cresteti procentul copiilor alaptati!

 

Care a fost sursa inspiratiei tale in crearea colectiei de coliere statement “Guliere by Andreea Laczko”?

Am vrut sa am un hobby, o pasiune, un act care ma relaxeaza total si in care pot canaliza energia creatoare ce m-a cuprins la un an dupa ce am nascut.

Si aici am multumiri de adus, am avut-o ca prima sursa de inspiratie pe creatoarea de moda Mirela Corcosa, de la care am primit ponturi pretioase. La ea am vazut pentru prima data coliere statement si m-am indragostit… dar la fel ca si cu alaptarea, nu stiam de unde sa incep. M-a ajutat enorm cu sugestii de unde pot cumpara cele mai frumoase margele la un pret bun, m-a incurajat sa imi gasesc calea, dar mi-a si ascuns unele lucruri astfel incat a trebuit, din nou, sa lupt si sa obtin ce imi doresc. Prin faptul ca nu mi-a spus toate trucurile ei, m-a fortat sa cresc si sa imi dezvolt propria tehnica de care sunt mandra! Cos si sunt mandra!

Acum ma inspira sutele de margele pe care le am. Le vad si automat mintea mea le aseaza intr-o ordine frumoasa, placuta, jucausa. Ma inspira chipul si personalitatea clientelor mele, vreau sa le bucur si sa le multumesc.

Imi plac clientele care imi dau mana libera sa creez, dar iubesc clientele care ma provoaca, ma pun in dificultate, au gusturi precise, au pretentii mari. Ele ma ajuta sa gasesc solutii, sa cresc, sa evoluez.

In tot ceeea ce fac, caut sa ma imbunatatesc, singura competitie e cea cu mine! De aceea, nu le vad ca si concurenta pe celelalte fete care creaza coliere, ci le vad ca fiind colegele mele. Cu drag le trimit cliente atunci cand eu nu am timp sa cos sau cand cred ca stilul lor e mai potrivit clientei.