Kendama Challenge in Timisoara

Kendama Challenge in Timisoara

Sambata trecuta, pe data de 20.05.2017, in Parcul Botanic din Timisoara, s-a desfasurat prima editie a competitiei Kendama Challenge, organizata de asociatia Sfera Timisoarei.

O a doua editie a competitiei Kendama Challenge va avea loc pe data de 1 iunie, de ziua Copilului, in incinta Iulius Mall. Invitatul special din aceasta editie va fi Taz Osul aka Oase, campion al acestui sport, iar jurizarea va fi asigurata de echipa Sweets Kendama Romania.

Potrivit organizatorilor, „Scopul acestui eveniment este de a incuraja copiii pasionati de kendame sa socializeze, sa impartaseasca schemele pe care le-au descoperit, sa petreaca timp in aer liber, jucandu-se”.

Categoriile la care se vor intrece participantii sunt: debutanti, intermediari si avansati (la acest nivel, jucatorii vor face freestyle timp de 90 de secunde). Pentru fiecare categorie primele 3 locuri vor fi premiate cu cate o kendama avand culoarea corespunzatoare locului ocupat. Astfel, castigatorul locului intai va primi o kendama aurie, castigatorul al doilea va primi o kendama argintie iar castigatorul locului trei o kendama bronz.

Inscrierea in competitie a minorilor se face numai cu acordul parintilor, care vor semna un acord de participare. Taxa de inscriere pentru toti cei interesati este de 10 lei. Pentru spectatori intrarea este libera.

Aici gasiti formularul de inscriere la Kendama Challenge #2: http://bit.ly/2qTuoBs

Jocul Kendama este un obiect din lemn format dintr-o tepusa, 3 cupe si o bila care este atasata printr-o sfoara sau ito de maner. Corpul principal, kenul sau sabia, are un varf sau tepusa care se numeste kensaki. Partea opusa varfului sau cupa de baza se numeste chuzara. Cele doua cupe de langa kensaki sunt de doua dimensiuni, cea mica se numeste Kozara iar cea mare Ozara. Bila se numeste tama si are un orificiu numit ana.

Parti kendama