Nu mai intrebati cuplurile cand vor avea copii!

Nu mai intrebati cuplurile cand vor avea copii!

Pentru a lua apararea barbatilor si femeilor care nu sunt (inca) parinti, un blogger australian a postat un mesaj puternic pe pagina sa de Facebook. Mesajul sau a facut valva pe Facebook!

“Cand te gandesti sa devii mama?”Stiti ca ceasul dvs. biologic se intoarce?” Femeile care nu au copii au auzit aceste intrebar cu siguranta de cateva ori in viata lor. Cu toate acestea, chiar daca multi oameni par sa o uite, nu exista nici o varsta exacta sau reguli gravate in marmura pentru a deveni parinti. Intr-adevar, unele cupluri, nu au copii … si asta este alegerea lor!

Foarte suparata, Adele Barbaro, blogger al site-ului Real Momma a dorit sa protesteze impotriva tuturor acestor intrebari care pot deveni incomode. Pentru a opri judecatile, acest australian a trimis un mesaj puternic intitulat “Nu mai intrebati cuplurile cand vor avea copii!“. Mama a doi copii, Harvey 2 ani si Chloe 4 luni, Adele dorea sa le inchida gura celor care nu se opresc sa puna intrebari cuplurilor cu privire la fertilitatea lor. Probleme de sanatate, program incarcat, persoane care nu sunt inca pregatite sau nu doresc sa devina inca parinti… exista mai multe motive pentru care un cuplu nu are copii. Prin impartasirea experientei sale ca femeie infertila cu endometrioza, ea a cautat sa-i sensibilizeze pe cei din jur.

Intr-adevar, pentru sotul ei si pentru ea, alegerile pentru un copil au fost foarte limitate. “Am avut chiar o discutie foarte deschisa despre adoptie. Ni s-a spus sa ne asteptam la un drum lung si anevoios, daca ne-am hotari sa mergem pe acest drum. In cele din urma, am optat pentru fertilizarea in vitro pentru a concepe primul copil”. Dar aceasta experienta s-a dovedit a fi mult mai dificila decat se astepta: “Acestea sunt cele mai lungi, cele mai invazive, cele mai scumpe și cele mai emotionante dureri pe care le-am trait vreodata. Veti investit atat de mult in acest proces, din punct de vedere financiar si emotional, incat va va consuma toate gandurile.”, a spus ea pe contul ei Facebook.

In postarea sa (la care s-au dat peste 57.000 de Like-uri), bloggerul a explicat ca aceasta incercare a fost cu atat mai dureroasa cu cat toata lumea din jurul ei avea copii: “Cand aveai dificultati in a avea un copil, veti avea impresia ca toata lumea din jurul vostru ramane gravida. Este usor sa te bucuri pentru ei la inceput, dar acele zambete si acea fata curajoasa se estompeaza dupa un timp. Am inceput chiar sa refuz sa ma duc la niste mese cu prietenii. Participarea la zilele de nastere ale copiilor au fost pur si simplu dureroase. Am devenit foarte disperata si deprimata”, a spus mama.

Astfel, prin mesajul sau, Adele Barbaro evidentiaza lupta si greutatile tuturor cuplurilor care se confrunta cu probleme de infertilitate si care, in fiecare zi, trebuie sa suporte privirea si intrebarile prietenilor, familiei sau chiar a strainilor. Dar astazi, aceasta mama fericita, este mandra ca a avut doi copii frumosi. In plus, al doilea copil a fost conceput in mod natural. Un “sfarsit fericit” care poate da speranta multor cupluri!