Povestea papusilor Anne Geddes

Povestea papusilor Anne Geddes

Povestea papusilor Anne Geddes incepe odata cu pasiunea pentru fotografie si nou-nascuti a australiencei Anne Geddes.

Fotografiile cu nou-nascuti in decoruri elaborate, deghizati in personaje precum Mos Craciun, elfi, oameni de zapada, dar si in animalute dragalase precum albinute, gargarite, ursuleti, iepurasi, arici, oite, testoase, etc au fost sursa de inspiratie in crearea papusilor Anne Geddes. Aceste fotografii au facut inconjurul lumii prin carti, calendare, carti postale si felicitari.

Inca din anul 2009, Nicoro Trading este importator al colectiei de papusi Anne Geddes in Romania. Cu fata din vinil, cu ochii de sticla colorata si costumatii realizate dintr-un material moale, pufos, nontoxic, aceste papusi sunt jucarii foarte reusite. Pentru ora somnului, fie cel de dupa-amiaza, fie cel de noapte, papusile acestea sunt exemplul demn de urmat de catre copilasi.

Anul acesta se implinesc 25 de ani de la inceputul carierei lui  Anne Geddes in domeniul fotografiei de maternitate si familie. Pentru a sarbatori,  aceasta a decis sa compileze toate lucrarile sale si sa dezvaluie imagini in exclusivitate in cartea numita Small World, publicata in luna martie la editura Taschen.

De-a lungul timpului Anne Geddes s-a implicat in campanii de constientizare a meningitei, o boala agresiva care, daca nu ucide in 24 de ore, lasa sechele pentru toata viata (de la afectare cerebrala, dificultati de invatare, hipoacuzie, la amputarea membrelor).

Supravietuitori ai meningitei

Deasemenea, filozofia potrivit careia fiecare copil trebuie să fie „protejat, ridicat și iubit“ a inspirat-o pe Anne Geddes in crearea programului filantropic „Geddes Philantrophic Trust“ pentru prevenirea abuzului de copii.

Anne Geddes a fost desemnata ambasador al companiei The Woolmark, pentru care a creat o serie de 14 fotografii. Scopul acestor fotografii a fost cresterea gradului de constientizare a beneficiilor pe care lana naturala de merino le are pentru sanatatea si bunastarea bebelusilor.

Lana naturala de merino are proprietati dezinfectante, mentine temperatura corpului constanta, fara sa supra-incalzeasca, absoarbe transpiratia si tine la distanta senzatia de umezeala.

Lana naturala de merino