Rock‘n Play retras de pe piata

Rock ‘n Play retras de pe piata

Compania americana Fisher-Price a retras de pe piata peste 5 milioane de sleepere Rock’n Play pentru nou nascuti, o combinatie dintre un leagan si un patut pentru dormit “for play time and sleep”, dupa ce de la lansarea sa pe piata in anul 2009 s-a raportat moartea a peste 32 de bebelusi.

De atunci, si pana la inceputul lunii Aprilie 2019 cand compania Fisher-Price a facut anuntul retragerii de pe piata, diferenta dintre viata si moarte a fost facuta de catre decizia parintilor de a folosi sleeperul Rock’n Play mai mult sau mai putin.

Potrivit sectiunii Recall Information de pe site-ul oficial Fisher-Price, pe data de 01/08/2013 in America au fost retrase voluntar de pe piata pentru inspectie sleeperele Rock’n Play pentru nou nascuti sub pretextul ca se poate forma mucegai intre perna amovibila a scaunului si cadrul rigid din plastic atunci cand ramane umed sau este curatat rar; nicidecum pentru ca s-ar putea roti si bloca intr-un mod in care s-ar putea asfixia.

Informatiile despre acest produs sunt total contradictorii daca compari ambalajul produsul, in care sleeperul iti este prezentat ca fiind foarte confortabil pentru somnul inclinat toata noaptea, cu manualul de utilizare care contine 2 avertizari despre riscul de cadere si riscul de sufocare.

iscul de sufocare

Este recomandat sa se plaseze intotdeauna nou nascutul la somn pe spate, insa nu iti este mentionat ca si din pozitia pe spate putin inclinata capul nou nascutului se poate lasa atat de tare pe piept, incat barbia sa ii blocheze caile respiratorii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *