Serviciul Public Crese a dat startul inscrierilor la cresele de stat din subordine

Serviciul Public Crese a dat startul inscrierilor la cresele de stat din subordine

Serviciul Public Crese din cadrul Primariei a preluat incepand cu data de astazi cererile de intentie pentru inscrierea la cresa in anul scolar 2017-2018. Pana pe data de 15 mai se mai pot depune aceste cereri, urmand ca dosarul complet sa fie depus undeva spre sfarsitul lunii august, inceputul lunii septembrie.

Spre surprinderea mea, nu a fost atat de rau pe cat credeam eu ca va fi. Ma asteptam la corturi campand in fata Primarie, la imbulzeala, certuri pe cine a fost primul si intarziati grabiti care nu tin cont de rand. Nimic din toate acestea!

O persoana s-a ocupat de inscrierea pe lista a tuturor celor prezenti, in ordinea in care acestia au sosit. Intr-adevar, la ora la care am ajuns eu, adica 07:30, am fost numarul 36. Si am avut curiozitatea de a aflat de la ce ora a venit prima persoana. Nu vreti sa stiti!

Pe la ora 07:45, aceeasi persoana care a intocmit lista a scos si numerele de ordine, Serviciul Public Crese urmand sa-si inceapa activitatea la ora 08:30.

Totul a mers ca pe roate, am primit numar de inregistrare si am fost sfatuita sa urmaresc comunicatele de la Serviciul Public Crese.

Actele necesare pentru intocmirea dosarului de inscriere la cresa pentru anul scolar 2017-2018 sunt urmatoarele:

a) cererea de inscriere (tip)

b) dosar plic

c) pentru parinti:

– copie de pe actele de identitate ale parintilor/reprezentantilor legali, certificatele de nastere ale fratilor minori, si, dupa caz, copia hotararii/sentintei de plasament sau a sentintei de incredintare in vederea adoptiei

– adeverinta de venituri pentru fiecare dintre parinti/reprezentantii legali (eliberate in cursul lunii august 2017)

– adeverinta de la medicul de familie, in care sa se mentioneze ca respectivul copil este sanatos clinic si apt pentru intrarea in cresa

d) pentru copil:

– copie dupa certificatul de nastere al copilului

– analize medicale, testare la tuberculina si examen coproparazitologic pentru copil, emise in luna august

– fisa de imunizari intocmita conform prevederilor elaborate de Ministerul Sanatatii cu privire la intrarea copilului in colectivitate (avizul epidemiologic cu vaccinarile efectuate la zi eliberat de medicul de familie)

Pe langa toate aceste acte, este imperativ ca parintii/reprezentantii legali sa aiba domiciliul legal pe raza Municipiului Timisoara si sa detina un loc de munca.