Pulpa alba de cocos in coaja

Uleiul de cocos pentru ingrijirea bebelusului

Ce este uleiul de cocos?

Uleiul de cocos este un ulei vegetal obtinut din miezul de nuca de cocos, a carui proprietati miraculoase se datoreaza concentratiei ridicate, de aproape 90%, de acizi grasi saturati precum acidul miristic, acidul lauric, acidul caprinic si acidul caprilic.

Din cei 90%, aproape 50% este acid lauric, binecunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene, antivirale, antifungice si antiinflamatoare.

Ca fapt divers, un procent mare de acid lauric se mai gaseste doar in laptele matern, care ajuta la formarea sistemului imunitar la sugari.

Datorita continutului mare de acizi grasi saturati, in functie de temperatura mediului inconjurator, uleiul de cocos se solidifica in mod natural la temperaturi de sub 24-25 de grade Celsius, fara a-i afecta insa calitatile.

Cum poate fi folosit uleiul de cocos pentru bebelusi?

  1. Ca orice alt ulei de plaja din comert, uleiul de cocos are factorul de protectie solara mic, de pana la 8. Chiar si cu FPS mic, uleiul de cocos este ideal pentru bebelusi deoarece este 100% natural si nu inhiba absorbtia vitaminei D, asa cum o fac alte lotiuni. In plus, nu veti expune bebelusul la soare intre orele 11:00 si 17:00, atunci cand razele UV sunt foarte puternice pentru a avea nevoie de produse cu FPS ridicat.
  2. Uleiul de cocos inlocuieste cu success uleiurile de masaj si lotiunile de corp pentru bebelusi din comert deoarece este 100% natural si nu prezinta risc in caz de ingerare.
  3. In cazul crustei de lapte (in termeni medicali dermatita seboreica infantila), este suficient sa aplicati un strat subtire de ulei de cocos pe scalpul bebelusului si sa masati delicat cu buricele degetelor pentru rezultate vizibile in doar cateva zile. Crusta de lapte este cauzata de excesul de sebum in care creste ciuperca Malassezia impreuna cu alte bacterii.
  4. Uleiul de cocos este un calmant pentru dermatita de scutec, reduce iritatia cauzata atat de scutecele de unica folosinta, cat si de scutecele reutilizabile. Poate fi utilizat chiar si la prevenirea acestui gen de iritatii, actionand ca o bariera intre piele si scutece.
  5. Pentru otita externa sau “urechea inotatorului” amestecati ulei de usturoi cu ulei de cocos si aplicati cateva picaturi in urechea afectata, lasand sa actioneze aproximativ 10 minute, de 2-3 ori pe zi. Efectele se pot vedea dupa 1-2 zile. Cereti in prealabil si sfatul medicului.
  6. Datorita proprietatilor sale antifungice, uleiul de cocos este eficient in tratarea aftelor, atat la bebelus, cat si la mama care alapteaza.
  7. Candidoza bucala este o infectie a mucoasei bucale cu ciuperca Candida albicans. Uleiul de cocos reprezinta alternativa naturala a glicerinei boraxate cu stamicin sau nistatin pentru tratarea prin badijonaj a candidozei bucale.
  8. Calmeaza durerile gingivale din timpul eruptiilor dentare. Se aplica o cantitate mica de ulei de cocos pe un degetar textil si se maseaza usor.
  9. Uleiul de cocos mai poate fi utilizat ca gel natural pentru stilizarea parului bebelusului
  10. Obiectele de mobilier la care poate ajunge bebelusul, cum ar fi blatul pe care este asezat televizorul sau masuta pentru cafea, nu trebuie lustruite cu Pronto sau orice alt produs de acest fel, deoarece uleiul de cocos le inlocuieste cu brio. Cu ajutorul unei lingurite scoateti cantitatea de ulei de cocos pe care doriti sa o folositi si aplicati-o direct pe mobila.

Pentru bebelusi recomand Uleiul de cocos Terralura obtinut prin presarea la rece a nucilor de cocos provenite din cultura ecologica: