Un subiect actual si de sezon gripa

Un subiect actual si de sezon: gripa

Pentru aceasta perioada a inceputului de an 2020 va propun un subiect actual si de sezon: gripa. In Romania a fost deja declarata in mod oficial de cateva zile epidemia de gripa.

Desi dupa modul agresiv in care debuteaza am putea determina ca este vorba despre gripa (febra mare, frisoane, oboseala, dureri de cap, dureri in gat si dureri musculare, tuse, stranut, nas infundat), cea mai sigura modalitate de a indeparta orice indoiala este aceea de a merge la un laborator de analize medicale pentru a face testul; in functie de laborator acest test poate costa 45 de lei sau chiar mai mult.

Pana reusiti sa faceti testul, puteti incerca sa scadeti febra sau sa o tineti sub control cu Paracetamol pentru adulti, Algin baby si Panadol baby pentru copii.

Odata diagnosticat corect, cu cat pacientul incepe mai repede tratamentul prescris de medic, cu atat este mai bine. Studiile au aratat ca antiviralele au eficienta maxima atunci cand sunt administrate in primele 48 de ore de la debut; exista totusi efecte benefice si atunci cand sunt administrate dupa 48 de ore.

In cazul persoanelor cu imunitatea scazuta gripa poate fi fatala, mai ales daca tratamentul administrat nu este corect (antibiotic sau Aspirina) sau daca pacientul refuza tratamentul prescris de catre medic in urma unei diagnosticari corecte.

Tratamentul este prescris in functie de greutatea corporala a pacientului si poate fi luat sub forma de capsule sau suspensie orala pentru persoanele cu dificultati la inghitire; suspensia poate fi preparata atat la farmacie pe baza de pulbere sau capsule, cat si la domiciliu direct de catre pacient pe baza capsulelor.

Atata timp cat pacientul urmeaza tratamentul prescris de medic in urma diagnosticarii corecte, sunt sanse mari de a trece cu brio peste acest obstacol pentru o categorie larga de pacienti, incepand de la gravide si sugari si pana la adulti.

Sanatate maxima tuturor!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *