Vacanta de iarna la munte cu cei mici

Vacanta de iarna la munte cu cei mici

Vacanta de iarna la munte cu cei mici poate fi o experienta placuta si de neuitat atata timp cat parintii se ingrijesc de toate cele necesare.

Fie ca alegem sa ne petrecem vacanta de iarna la munte cu cei mici pentru sanius,  snow tubing, schi ori snowboard, gasirea locatiei potrivite pentru ceea ce dorim sa facem ar fi primul pas.
Daca esti din Timisoara, cele mai apropiate statiuni pentru schi si snowboard ar fi cele din judetul Caras-Severin (Valiug/Semenic, Muntele Mic sau Garana) iar pentru schi, snowboard si sanius ar fi partiile din judetul Arad, Moneasa si Siria.
Acestea sunt urmate de statiunile Straja si Arieseni ambele aflate la o distanta relativ egala fata de Timisoara; eu personal prefer statiunea Straja, unde din anul 2018 s-a introdus snow tubingul si care detine cel mai mare domeniu schiabil din Romania.
Daca esti adult incepator din Timisoara, merge si Valiug/Semenic pentru cele 6 partii omologate si 1 partie neomologata, Muntele Mic pentru cele 3 partii omologate cu dificultate usoara si 4 partii omologate cu dificultate medie (Nordica, Valea Soarelui, Borlova 1 si Borlova 2), insa daca ai un copil incepator si niciunul din parinti nu schiaza, atunci pentru un inceput bun recomand Straja. Deasemenea, daca vrei sa te simti ca pe Mont Blanc, recomand statiunea Straja pentru privelistea numai buna pentru un selfie de invidiat facut de pe varful Straja, de unde porneste si cea mai lunga partie (8300 de metri), partia Straja.

Confortul este intotdeauna asigurat de echipamentul de schi iar starea de bine este asigurata bineinteles de hrana si bautura calda adecvata sezonului (vin fiert si shake cu turmeric pentru adulti, ciocolata calda pentru copii)
Costumul de schi, cagula si cizmele apres-schi trebuie neaparat achizitionate pentru ca nu se pot inchiria, insa schiurile, claparii, casca, ochelarii si betele pot fi inchiriate in orice statiune.
Degeaba esti la schi pe ghetar in Austria daca ti-ai cumparat un costum de schi care pare a fi achizitionat de la second hand sau in orice caz care te arata ieftin, asa cum am vazut zilele acestea in niste poze postate pe Facebook… Pentru a face senzatie pe partie este nevoie de un costum pe masura
Pentru copii va propun capsunica, dragonelul si albinuta, 3 costume de schi cu care copii dumneavoastra nu vor trece neobservati:

Costum schi Flashy Stars Strawberry

 

Costum schi Flashy Stars Strawberry

Costum schi Flashy Stars Dino

 

Costum schi Flashy Stars BEE

Costum schi Flashy Stars BEE

Spor la cristiane!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *